Sertéskaraj petrezselymes tésztában sütve

A sertéskaraj petrezselymes tésztában sütve recept hozzávalói

8 szelet sertéskaraj, só, frissen őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma

A tésztához:

8 evőkanál liszt, 2 db tojás, só, 1 csokor petrezselyem, tej, 3 dl olaj a sütéshez

A körethez:

70 dkg tisztított karotta, só, 4 evőkanál méz, 5 dkg vaj

Sertéskaraj petrezselymes tésztában sütve, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sertéskaraj petrezselymes tésztában sütve, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A sertéskaraj petrezselymes tésztában sütve recept elkészítése

 

Van úgy, hogy megkívánjuk a karajt, csak épp nem a megszokott módon készítenénk el. Nem csak úgy kisütni, nem klasszikus rántott húsként, hanem... Itt a megoldás! Ahogyan a Mit főzzünk ma? oldalán megszokhatták, jön néhány apró trükk. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A karajszeleteket kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, az aprított petrezselymet, és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

A tisztított karottákat, azaz, a szokottnál kisebb, gömbölyűbb sárgarépákat sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. Közben a fűszeres hússzeleteket a tésztába mártjuk, a forró olajban pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és papírszalvétára szedjük.

A körethez a mézet világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a lecsepegtetett roppanós karottát, és magas tűzön összeforgatjuk. Tálaláskor a petrezselymes karajszeleteket, a mézes karottával körítjük.

 

Itt találnak egy spárgás karaj receptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertéskaraj petrezselymes tésztában sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.