Sertésragu holland módra

Hozzávalók Sertésragu holland módra

  • 60 dkg sertésoldalas,
  •  2-3 evőkanál szójamártás,
  •  vöröshagyma,
  •  2 dl vörösbor,
  •  30 dkg sárgarépa,
  •  2-3 db babérlevél,
  •  2 szem borókabogyó,
  •  4-5 szem bors,
  •  só,
  •  víz,
  •  1 evőkanál áfonyadzsem,
  •  2 dl tejszín, spagetti

 

"<yoastmark

A Sertésragu holland módra receptkl

60 deka sertésoldalast vagy dagadót nagy kockákra vágunk és 2-3 evőkanál szójamártással összekeverve, egy fél napra hűtőbe hűtjük.

Egy közepes nagyságú vöröshagymát kis kockákra vágunk és fedő alatt, időnként megkeverve aranysárgára pirítjuk. A húst fehéredésig sütjük rajta, majd a hús alatt maradt páclevet meg két deci vörösbort öntünk rá.

Belerakunk 30 deka megtisztított, kisujjnyi hasábokra vágott sárgarépát, 2-3 evőkanál babérlevelet, két szem borókabogyót meg 4-5 szem borsot, és fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor négy nagy, megtisztított, 4-4 cikkbe vágott vöröshagyma kerül az edénybe, és ha kell, utánasózzuk, együtt teljesen megpuhítjuk.

Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Végül rövid lére sütjük, egy evőkanálnyi áfonyadzsemet meg két deci tejszínt keverünk bele, és jól átforrósítva főtt spagettivel vagy más tésztával adjuk az asztalra.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Egy áfonyás sütiötlethez kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésragu holland módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.