Sertésszűz mustáros gombaraguval

Hozzávalók, sertésszűz mustáros gombaraguval

60 dkg sertésszűz
25 dkg gomba
10 dkg bacon
40 dkg burgonya

bors
1 evőkanál mustár
3 dl tejszín
2 db tojás
szükség esetén, ha a burgonya túl vizes, 1 evőkanál liszt

 

Sertésszűz mustáros gombaraguval

Sertésszűz mustáros gombaraguval

 

A sertésszűz mustáros gombaraguval recept elkészítése

 

A burgonyát forró, sós vízbe tesszük, közben lehártyázzuk a sertésszüzet, utána felszeleteljük, és enyhén klopfoljuk. A gombát is felszeleteljük, a bacont pedig apróra vágjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Amikor a burgonya enyhén megfőtt, lereszeljük, majd hozzáadjuk a bacont, a tojást, valamint szükség esetén kevés lisztet.

A húst kisütjük, majd ha kész, kivesszük, és elkezdjük pirítani a gombát, utána beletesszük a mustárt is. Ízlésüknek megfelelően magosat, vagy mag nélkülit is tehetnek hozzá. Ezután kerül bele a tejszín, majd készre pároljuk.

Tálalásnál a húst és a tócsit felváltva egymásra tesszük, mellé kerül a gombaragu. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Süssenek-főzzenek együtt a Mit főzzünk ma? séfjeivel. Nincs többé megakadás a konyhai folyamatokban, helyben a segítség:). Kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánok!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésszűz mustáros gombaraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.