Sertésszűz spárgás rizságyon, hollandmártással

Hozzávalók, sertésszűz spárgás rizságyon, hollandmártással

  • 60 dkg sertésszűz,
  • 10 dkg spárga,
  • 40 dkg főtt rizs,
  • 10 dkg sajt,
  • 6 db tojás sárgája,
  • 2 dl tejszín,
  • só,
  • durva bors,
  • 1 db citrom,
  • 1 db cukkini,
  • rozmaring

 

Sertésszűz spárgás rizságyon, hollandmártással

Sertésszűz spárgás rizságyon, hollandmártással

 

A sertésszűz spárgás rizságyon, hollandmártással recept elkészítése

 

A húsból 1,5 cm vastag szeleteket vágunk, majd megsózzuk, és vágott rozmaringgal megszórjuk. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A spárgákat leforrázzuk, kis karikákra vágjuk össze, és  a rizshez keverjük. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A reszelt sajttal még jól összedolgozzuk, pogácsákat formázunk a masszából.  Ezeket  a pogácsákat vékony cukkiniszeletekkel körbetekerjük, és serpenyőben megsütjük. A tojássárgáját vízgőzön a tejszínnel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Állandó kevergetés mellett melegítjük egészen addig,  amíg be nem sűrűsödik.

Egy kevés citromlevet adunk hozzá, és tálaljuk. A rizspogácsára helyezzük a húst, meglocsoljuk mártással.

Édességre gondolt? Kattintson ide, nézzen körül! Húsételek között szeretne böngészni, csirkemell, pulykacomb, marha hátszín, sertéscomb? Nem probléma, széles a választék, nézzen körül itt! vagy talán egy jó leves? Itt lehet válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésszűz spárgás rizságyon, hollandmártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.