Sertésszűz vörösboros babbal

Hozzávalók, sertésszűz vörösboros babbal

60 dkg sertésszűz,
1 db répa,
1 db zellergumó,
1 db zeller zöldje,
2 db hagyma,
só,
bors,
olívaolaj,
ketchup,
mustár,
petrezselyem,
1 dl vörösbor

 

Sertésszűz vörösboros babbal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sertésszűz vörösboros babbal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A sertésszűz vörösboros babbal recept elkészítése

 

A szárazbabot megfőzzük sós vízben. Közben a répát és a zellert felkockázzuk, majd kevés olíván a finomra vágott hagymát lepirítjuk hozzá.

Jön a kockázott zeller, a répa, valamint a zellerszár. Utána adunk hozzá egy kevés mustárt és ketchupot, egy pici vörösbort. Egy kicsit forraljuk, majd jöhet a bab.

A sertésszüzet egyben megsütjük, és a babbal tálaljuk. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

Egy másik remek babos receptet itt találnak!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésszűz vörösboros babbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.