Sólet füstölt marhahússal, libacombbal és velesült tojással

Hozzávalók

  • 0,5 kg száraz fehérbab,
  • 2 db libacomb,
  • 60 dkg marhacomb,
  • 10 dkg libazsír,
  • 8 db tojás,
  • 15 dkg gersli,
  • 0,5 kg vöröshagyma,
  • 10 gerezd fokhagyma,
  • 1 db paprika,
  • 1 db erőspaprika,
  • 2 db paradicsom,
  • só,
  • fűszerpaprika

 

Sólet füstölt marhahússal, libacombbal és velesült tojással

Sólet füstölt marhahússal, libacombbal és velesült tojással

 

A babot előző nap beáztatjuk. Egy lábosban felhevítjük a libazsírt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, és dinszteljük. Levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.

Leszűrjük a babot, és a lábosba öntjük, rárakjuk a gerslit is. Összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, a római tálba rakjuk a felét.

A babra rárakjuk a libacombokat, a marhahúst és a bab másik felét. A héjas tojásokat megmossuk, és a bab tetejére rakjuk, majd a lábost kiöblítve annyi vizet öntünk rá, hogy a tojásokat ellepje.

Lefedjük, és 140 fokos sütőben 3- 4 órán keresztül sütjük. 1,5- 2 óra után kivesszük a tojásokat, megkóstoljuk a levét, ha kell, utóízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Sólet füstölt marhahússal, libacombbal és velesült tojással
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.