Sólet libacombbal és marhahússal

Hozzávalók, sólet libacombbal és marhahússal

0,5 kg szárazbab
2 db füstölt libacomb
60 dkg szaftos marhacomb
10 dkg libazsír
8 db tojás
15 dkg hántolt árpagyöngye (gersli)
0,5 kg vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db zöld erős paprika
2 db paradicsom

őrölt fekete bors
fűszerpaprika

 

Sólet libacombbal és marhahússal

Sólet libacombbal és marhahússal

 

A sólet libacombbal és marhahússal recept elkészítése

 

Nagy vállalkozásról van szó, már előző este rá kell készülni, és bizony sokáig kell sütni. De ez az a recept, ami megéri a fáradozást. Figyelem, nem könnyű recept következik!

A babot előző nap beáztatjuk. Egy lábosban felhevítjük a libazsírt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, és dinszteljük. Levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.

Leszűrjük a babot, és a lábosba öntjük, rárakjuk a gerslit is. Összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, a római tálba rakjuk a felét. A babra rárakjuk a libacombokat, a marhahúst és a bab másik felét. A libacombhoz aktuális árat itt, a marhacombhoz pedig itt találnak.

A héjas tojásokat megmossuk, és a bab tetejére rakjuk, majd a lábost kiöblítve annyi vizet öntünk rá, hogy a tojásokat ellepje. Lefedjük, és 140 fokos sütőben 3- 4 órán keresztül sütjük. 1,5- 2 óra után kivesszük a tojásokat, megkóstoljuk a levét, ha kell, utóízesítjük.

Vannak természetesen könnyebb, egyszerű receptjeink is, de hasonlóan gazdagok is. Válasszon kedvére, attól függően, milyen hangulata van, mennyi ideje van, és milyen jellegű ételre vágyik. Látogasson el a Mit főzzünk ma? recepttárába, ide, és válassza ki a megfelelő receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sólet libacombbal és marhahússal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.