Somogyi báránycomb

Hozzávalók, somogyi báránycomb

  • só,
  • bors,
  • 2 szelet báránycomb,
  • 20 dkg bab (zöld),
  • 20 dkg sonka,
  • 3 dkg fokhagyma,
  • 1 db paprika (zöld),
  • 1 db paradicsom,
  • kakukkfű,
  • 5 dkg liszt,
  • 15 dkg szalonna,
  • 50 dkg burgonya,
  • 5 dkg hagyma (pirított)

 

Somogyi báránycomb

Somogyi báránycomb

 

A somogyi báránycomb elkészítése

 

A báránycombunkat ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, s forró olajban megsütjük. A báránycombhoz aktuális árat itt találnak.

A gyermekmondókából jól ismert dödöle elkészítése sem ördöngösség. Az egész burgonyát összetörjük, kevés levet hagyunk rajta. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk.

Serpenyőben előre pirított vöröshagymát megfuttatjuk (megmelegítjük), erre tesszük rá a kanállal megformázott burgonyát. Jól átsütjük, s már kész is a dödöle. Aki szereti, pirospaprikát is tehet a vöröshagymára.

Fokhagymás, babos, szalonnás ragut adunk még hozzá: ez a somogyi ragu.

Ha szeretne húsos receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Somogyi báránycomb
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.