Somogyi báránycomb

A somogyi báránycomb recept hozzávalói

  • só,
  • bors,
  • 2 szelet báránycomb,
  • 20 dkg zöldbab,
  • 20 dkg sonka,
  • 3 dkg fokhagyma,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 1 db paradicsom,
  • kakukkfű,
  • 5 dkg liszt,
  • 15 dkg szalonna,
  • 50 dkg burgonya,
  • 5 dkg pirított hagyma
Somogyi báránycomb

Somogyi báránycomb

 

A somogyi báránycomb recept elkészítése

 

A báránycombot ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, majd forró olajban megsütjük. A báránycombhoz aktuális árat itt találnak.

A gyermekmondókából jól ismert dödölle elkészítése sem ördöngösség. Az egész burgonyát összetörjük, kevés levet hagyunk rajta. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk.

Serpenyőben előre pirított vöröshagymát megfuttatjuk, azaz csak megmelegítjük, majd erre tesszük rá a kanállal megformázott burgonyát. Jól átsütjük, és már készen is van a dödölle. Aki szereti, pirospaprikát is tehet a vöröshagymára.

Fokhagymás, babos, szalonnás ragut adunk még hozzá: ez a somogyi ragu.

 

Egy másfajta ragureceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.