Sonkába tekert balzsamecetes spárga

A sonkába tekert balzsamecetes spárga recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 15 dkg spárga, 10 dkg szárított sonka, 2 dl fehérbor, 10 dkg vaj, fehér balzsamecet, kakukkfű, 10 dkg kukoricadara, 3 dl tej, só

Sonkába tekert balzsamecetes spárga

Sonkába tekert balzsamecetes spárga

 

A sonkába tekert balzsamecetes spárga recept elkészítése

 

Nem tettük bele a címbe, de amint a képen is látható, kerül a spárga mellé egy kis csirkehús is. Ezúttal vajjal adunk egy kis pikantériát a csirkemellnek, így nem csak a spárga elkészítése lesz egy picit különleges, hanem a húsé is. Nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk ma, hogy a spárgákat megtisztítjuk, majd sós, forró vízben főzzük egy kicsit. Ezután szárított sonkába tekerjük, és egy serpenyőben megsütjük. Amikor megsült, kevés balzsamecettel meglocsoljuk, és visszaforraljuk. A spárgához aktuális árat itt találnak, tökéletes persze szezonban, frissen, de a gyorsfagyasztott megoldás is remek.

Vajjal behúzzuk a csirkéket, majd kakukkfűvel megszórjuk, végül fehérborban pácoljuk egy kicsit a hűtőben.

A tejet 1,5 dl vízzel, sóval együtt felforraljuk. A kukoricadarát beleszórjuk, és állandó kavargatás mellett főzzük. A pácolt csirkeszeleteket kevés olajon kisütjük, a puliszkával és a spárgával tálaljuk. Európa és a világ ízei magyarul, mindenből egy pici, hogy az összhang tökéletes legyen!

 

Egy másfajta pikáns csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkába tekert balzsamecetes spárga
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.