Sonkás, gesztenyés csirkecombok

A sonkás, gesztenyés csirkecombok recept hozzávalói

8 db csirke felsőcomb, 8 szelet sonka, 40 dkg gesztenye, 1 dl tejszín, 10 dkg póréhagyma, 25 dkg rizs, olaj, 5 dkg mandula, 0,5 dl fehérbor, só, bors

Sonkás, gesztenyés csirkecombok

Sonkás, gesztenyés csirkecombok

 

A sonkás, gesztenyés csirkecombok recept elkészítése

 

Elég sok példát adunk arra, hogy az egyszerűnek tekintett alapanyagokból mennyi mindent ki lehet hozni. Most a csirkecomb került elő, a sonka és a gesztenye ad majd neki pikantériát. Nézzék meg, miként, és készítsék is el így ezt a receptet!

A csirkecombokat kicsontozzuk, a tisztított gesztenyére rácsavarjuk a sonkát. Mi pácolt sonkát használunk ezért nem sóztuk meg a csirkét, mivel a sonka alapban sós. A csirke felsőcombokhoz aktuális árat itt találnak.

Betöltjük a combokba, hústűvel összetűzzük. Serpenyőben elősütjük, majd amikor félig megpárolódott, rozmaringgal megszórjuk. Azért nem tettük bele az elején a rozmaringot, hogy ne égjen meg. Kevés petrezselymet összevágunk, és azt is beletesszük. Hozzáadjuk a maradék gesztenyét, és kevés tejszínnel és fehérborral készre pároljuk.

Póréhagymás, mandulás rizzsel tálaljuk, amelyet a következőképpen készítünk el: serpenyőben a felkarikázott póréhagymát az egész mandulával  megpirítjuk, majd a párolt rizst hozzákeverjük. Tálalásnál a mártást ráöntjük a húsra, mellé kerül a rizs.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás, gesztenyés csirkecombok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.