Sonkás-sajtos csirkemell

Hozzávalók, sonkás-sajtos csirkemell

4 db csirkemellfilé
4 vékony szelet gépsonka
12 dkg edami sajt
1 db piros kaliforniai paprika
Só, frissen őröltbors
4 evőkanál olívaolaj
50 dkg apró, héjában főtt burgonya
3 dkg vaj
2 szál sárgarépa
1 db közepes cukkini
1 csokor petrezselyem

 

Sonkás-sajtos csirkemell

Sonkás-sajtos csirkemell

 

A sonkás-sajtos csirkemell elkészítése

 

Ha egyszerű, gyors, könnyen elkészíthető csirkemell receptet keresnek, akkor jó helyen járnak. Sonkás, sajtos, ahogy szeretjük.

A csirkemellfiléket éles késsel, felszúrjuk, majd beletöltjük, a vastagabb csíkokra vágott  gépsonkát, a sajtot, valamint a piros kaliforniai paprikát. Hústűvel összetűzzük, sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Forró olívaolajon, közepes tűzön minden oldalukat pirosra sütjük, közben elkészítjük a köretet. A héjában főtt burgonyákat megtisztítjuk, olvasztott vajon kissé megpirítjuk. A megtisztított sárgarépát és a megmosott cukkinit vékony, széles csíkokra szeleteljük, és a burgonya visszamaradt zsiradékában pirosra sütjük. Sóval, borssal, valamint az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.

Tálaláskor a roppanós pirított zöldségeket összeforgatjuk a burgonyával, tányérra halmozzuk. Ízlésesen mellé fektetjük a töltött csirkemell filét, és meglocsoljuk a szaftjával. Friss petrezselyemmel díszítjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.