Sörben sütött sertéscsülök

A sörben sütött sertéscsülök recept hozzávalói

1 db sertés hátsó csülök kicsontozva, 2 db nagyobb kelkáposzta, 10 dkg húsos szalonna, 2 fej fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 szál friss rozmaring, 1 liter világos sör, őrölt kömény, őrölt fekete bors

Sörben sütött sertéscsülök

Sörben sütött sertéscsülök

 

A sörben sütött sertéscsülök recept elkészítése

 

Nem vitás, erre az élményre időt kell szánni, nem csak a fogyasztásra, de az elkészítésre is. Cserébe utánozhatatlan élményt kapunk. Nézzék meg ezt a csülökreceptet, és készítsék is el így!

A kicsontozott csülköt a bőrénél beirdaljuk, a húsos felén megsózzuk, köménnyel bedörzsöljük. Kis "zsebeket" vágunk a húsba, ezekbe rakjuk bele a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket. Hústűvel három helyen összetűzzük, hogy ne hulljon ki belőle a fokhagyma. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.

A kelkáposztát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, a szalonnát is nagyobb kockákra vágjuk, az egészet összekeverjük a nagyobb kockákra vágott hagymával. Az egészet római tálba rakjuk.

Megborsozzuk, és ha a szalonna nem elég sós, megsózzuk egy kicsit, erre fektetjük rá a csülköt, bőrével felfelé. Leöntjük a sörrel, lefedjük, és 140-150 fokos sütőben kb. két órán át sütjük. Ahogyan az elején is mondtuk, azért ez egy időigényes recept, nem lehet rajta spórolni. Egy dolog biztos azonban, nagyon megéri a ráfordított időt!

 

Csülök, egy kicsit másképp? Természetesen van hozzá recept, ezért van a Mit főzzünk ma? Nézzenek rá, és legközelebb készítsék el így!

 

És persze szóljon a zene, csülök mellé is. Ahogy az már lenni szokott. Süssenek, főzzenek jókedvvel, és az étel is jókedvű lesz!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Sörben sütött sertéscsülök
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.