Sörös csirkemell zöldségraguval

Hozzávalók, sörös csirkemell zöldségraguval

4 db csirkemellfilé

frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
8 szelet füstölt húsos szalonna
2 dl világos sör

A körethez:

0,5 dl olívaolaj
1 közepes fej lilahagyma
2 db kisebb cukkini
2 db sárga kaliforniai paprika
4 db kemény húsú paradicsom

frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem

 

Sörös csirkemell zöldségraguval

Sörös csirkemell zöldségraguval

 

A sörös csirkemell zöldségraguval recept elkészítése

 

A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, majd 2-2 szelet füstölt szalonnába göngyöljük, és tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a világos sörrel, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük, néha meglocsolva a sörös szafttal. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

A körethez a forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott lilahagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra darabolt cukkinit, a kaliforniai paprikát, a kimagozott paradicsomot, és magas tűzön összepirítjuk. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Tálaláskor a srégen félbevágott sörös csirkemelleket a forró zöldségragura fektetjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sörös csirkemell zöldségraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.