Spéci pörkölt kelkáposztával

A spéci pörkölt kelkáposztával recept hozzávalói

40 dkg puszta debreceni, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg paradicsomhús, 3 db ecetes uborka, 3 evőkanál gyöngyhagyma, késhegynyi köménymag, 20 dkg kelkáposzta, só, bors, fél csomag petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, 1 db sárga kaliforniai paprika, 2 dl zöldségalaplé, késhegynyi paprikapor

Spéci pörkölt kelkáposztával

Spéci pörkölt kelkáposztával

 

A spéci pörkölt kelkáposztával recept elkészítése

 

Pörkölt, ami egy kicsit másképpen készül, ezért spéci. Hagyományos alapanyagokból könnyedén tudunk készíteni egy nem megszokott ízesítésű ételt: jót fog tenni a mindennapok szürkesége ellen! És persze tudjuk, nyilván lesz, aki szentségtörést kiált, mert például kevés a pirospaprika. Nekik is csak azt tudjuk mondani, egy próbát megér. Higgyék el!

A debrecenit felkarikázzuk, serpenyőben lepirítjuk a hagymával együtt. Hozzáadjuk a vajat, paprikát, kockára vágott kelkáposztát, gyöngyhagymát, uborkát, fűszereket. A puszta debrecenihez aktuális árat itt találnak.

Felöntjük alaplével, beforraljuk, és már készen is vagyunk.  Pirított burgonyával tálalhatjuk. Gyors, mégis más, és mégis pörkölt – és mégsincs benne túl sok titok. Remekül illik hozzá egy tramini, mondjuk a tolnai borvidékről.

 

Egy egészen másfajta pörköltreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.