Spenótos, fenyőmagos csirkemell

Hozzávalók, spenótos, fenyőmagos csirkemell

  • 2 nagyobb csirkemellfilé,
  • 20 dkg spenót,
  • 1 marék fenyőmag,
  • 1 evőkanál vaj,
  • só,
  • bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • parmezán (reszelt),
  • 3 db mogyoróhagyma,
  • vaj,
  • olívaolaj,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1/2 citrom (leve),
  • só,
  • bors,
  • 1 teáskanál mustár,
  • 1,5 dl fehérbor (száraz),
  • rizs

 

Spenótos, fenyőmagos csirkemell

Spenótos, fenyőmagos csirkemell

 

A spenótos, fenyőmagos csirkemell recept elkészítése

 

A csirkemellen éles késsel rést vágunk (nem felezzük el teljesen). Megsózzuk, borsozzuk és ha túl vastag szeletekről van szó, akkor kiklopfoljuk. A spenótleveleket leforrázzuk, hűlni hagyjuk, majd kezünkkel a felesleges vizet kipréseljük belőle. Késsel felaprítjuk.

A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Egy kisebb lábasban kb. egy evőkanálnyi vajat megolvasztunk. A kinyomott és késsel feldarabolt spenótlevélre nyomunk 2 gerezd fokhagymát, a megolvasztott vajat, megpirított fenyőmagot. Jól összekeverjük.

A csirkemellbe teszünk egy-egy szelet pármai sonkát és egy-egy evőkanálnyi spenótos tölteléket. Húspálcikával vagy fogpiszkálóval összetűzdeljük a hús oldalát. Serpenyőben kevés vajat és olívaolajat hevítünk és pár percig rádobjuk a csirkét. Csak addig sütjük így, amíg a hús ki nem fehéredik.

A receptről többet a Dublin felett az Ég oldalon olvashatnak!

Jó étvágyat kívánunk!

És ha már paraj, azaz spenót, itt egy kis válogatás további receptekből!

Cím
recipe image
Recept neve
Spenótos, fenyőmagos csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.