Spenótos, fenyőmagos csirkemell

Hozzávalók, spenótos, fenyőmagos csirkemell

  • 2 nagyobb csirkemellfilé,
  • 20 dkg spenót,
  • 1 marék fenyőmag,
  • 1 evőkanál vaj,
  • só,
  • bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • parmezán (reszelt),
  • 3 db mogyoróhagyma,
  • vaj,
  • olívaolaj,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1/2 citrom (leve),
  • só,
  • bors,
  • 1 teáskanál mustár,
  • 1,5 dl fehérbor (száraz),
  • rizs

 

Spenótos, fenyőmagos csirkemell

Spenótos, fenyőmagos csirkemell

 

A spenótos, fenyőmagos csirkemell recept elkészítése

 

A csirkemellen éles késsel rést vágunk (nem felezzük el teljesen). Megsózzuk, borsozzuk és ha túl vastag szeletekről van szó, akkor kiklopfoljuk. A spenótleveleket leforrázzuk, hűlni hagyjuk, majd kezünkkel a felesleges vizet kipréseljük belőle. Késsel felaprítjuk.

A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Egy kisebb lábasban kb. egy evőkanálnyi vajat megolvasztunk. A kinyomott és késsel feldarabolt spenótlevélre nyomunk 2 gerezd fokhagymát, a megolvasztott vajat, megpirított fenyőmagot. Jól összekeverjük.

A csirkemellbe teszünk egy-egy szelet pármai sonkát és egy-egy evőkanálnyi spenótos tölteléket. Húspálcikával vagy fogpiszkálóval összetűzdeljük a hús oldalát. Serpenyőben kevés vajat és olívaolajat hevítünk és pár percig rádobjuk a csirkét. Csak addig sütjük így, amíg a hús ki nem fehéredik.

A receptről többet a Dublin felett az Ég oldalon olvashatnak!

Jó étvágyat kívánunk!

És ha már paraj, azaz spenót, itt egy kis válogatás további receptekből!



Comments are closed.