Steak tormás-mustáros pácban

Hozzávalók, steak tormás-mustáros pácban

  • 1,5 csésze vörösbor,
  • fél csésze olívaolaj,
  • 1,5 evőkanál mustár,
  • 1.5 evőkanál citromlé,
  • 1 evőkanál borecet,
  • 1 evőkanál torma,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 1 teáskanál cayenne-i bors, vagy klasszikus fekete bors

 

Steak tormás-mustáros pácban

Steak tormás-mustáros pácban

 

A steak tormás-mustáros pácban recept elkészítése

 

Ha főtt húsokról esik szó, a beszélgetőpartnerek gyakran szakadnak két táborra: egyikük tormakrémre, míg a többiek a mustárra esküsznek. A grillezés esetében azonban egyik ízről sem kell lemondanunk.

A tormás-mustáros páclé egyesíti a két tábort, különösen, hogy a vörösbor tovább mélyíti az ízharmóniát. Az elkészült lének a cayenne-i bors is adhat egy apró lökést, de hagyományos borssal könnyen kiváltható. Elsősorban marhahúsokhoz ajánlható ez a pác, melyben legalább hat órán át pihentessük a sütnivalónkat.

Mivel a páclé több savas alkotóelemet is tartalmaz, kiválóan alkalmas nagyobb steak-szeletek pácolására. A kész sült húst érdemes pikáns szósszal tálalni.

Ha szeretne húsreceptek közül válogatni, nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, és válassza ki a kedvére valót. Nézzen rá, készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Steak tormás-mustáros pácban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.