Steak tormás, mustáros pácban

A steak tormás, mustáros pácban recept hozzávalói

  • 1,5 csésze vörösbor,
  • fél csésze olívaolaj,
  • 1,5 evőkanál mustár,
  • 1.5 evőkanál citromlé,
  • 1 evőkanál borecet,
  • 1 evőkanál torma,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 1 teáskanál cayenne-i bors, vagy klasszikus fekete bors
Steak tormás, mustáros pácban

Steak tormás, mustáros pácban

 

A steak tormás, mustáros pácban recept elkészítése

 

Ha főtt húsokról esik szó, a beszélgetőpartnerek gyakran szakadnak két táborra: egyikük tormakrémre, míg a többiek a mustárra esküsznek. A grillezés esetében azonban egyik ízről sem kell lemondanunk. Hátszínhez aktuális árat itt találnak.

A tormás-mustáros páclé egyesíti a két tábort, különösen, hogy a vörösbor tovább mélyíti az ízharmóniát. Az elkészült lének a cayenne-i bors is adhat egy apró lökést, de hagyományos borssal könnyen kiváltható. Elsősorban marhahúsokhoz ajánlható ez a pác, melyben legalább hat órán át pihentessük a sütnivalónkat.

Mivel a páclé több savas alkotóelemet is tartalmaz, kiválóan alkalmas nagyobb steak-szeletek pácolására. A kész sült húst érdemes pikáns szósszal tálalni.

 

Ezt a pácot, akár ehhez a hátszínrecepthez is használhatják, nézzék meg, próbálják ki!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.