Stefánia-vagdalt burgonyával

Hozzávalók, Stefánia-vagdalt burgonyával

0,5 dl olívaolaj
1 nagy szál zsenge sárgarépa
50 dkg darált csirkecomb
2 db zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 csokor francia petrezselyem

őrölt bors
2 db tojás, zsemlemorzsa
4 db főtt tojás
10 dkg zsenge zöldborsó
1 kg burgonya
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem

 

Stefánia-vagdalt burgonyával

Stefánia-vagdalt burgonyával

 

A Stefánia-vagdalt burgonyával recept elkészítése

 

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk, az apró kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót, és fedővel letakarva alacsony lángon, roppanósra pároljuk. Ha elkészült, keverőedénybe tesszük, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst, az áztatott és kicsavart zsemlét, az aprított vöröshagymát, a zúzott, fokhagymát, a fűszerpaprikát, az aprított petrezselymet, sót, borsot, és a tojásokat. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Az egészet jól összedolgozzuk, hogy egynemű húsmasszát kapjunk, majd ha túl lágy, kevés zsemlemorzsát szórunk hozzá. Vizes gyúródeszkán téglalap alakúra formázzuk, ujjnyi vastagra lapítjuk, és a közepébe, egymás mellé fektetjük, a főtt, meghámozott tojásokat. A hússzéleket mind a két oldalról ráhajtjuk, majd megfordítjuk, hogy ez legyen alul, és vizezett kézzel simára formázzuk a felületét. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 180c-os sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük, majd ha elkészült, 10-15 percet pihentetjük.

Közben a körethez a burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd éles kiskéssel hordó formájúra faragjuk, és sózott vízben puhára főzzük. Olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított petrezselymet, hozzáadjuk a leszűrt főtt burgonyát, és lazán összeforgatjuk. Tálaláskor a petrezselymes hordóburgonyát tányérra halmozzuk, melléfektetjük az ujjnyi vastagra szeletelt zöldséges Stefánia vagdaltat, és friss petrezselyemmel díszítjük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Stefánia-vagdalt burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.