Sült csirkecomb bébikukoricával

A sült csirkecomb bébikukoricával recept hozzávalói

60 dkg csirkecomb filé, 15 dkg koktélparadicsom, balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg bébikukorica, 5 dkg vaj, 1 köteg koriander, só, bors

Sült csirkecomb bébikukoricával

Sült csirkecomb bébikukoricával

 

A sült csirkecomb bébikukoricával recept elkészítése

 

Hétköznapi recept, hétköznapi hozzávalók, a vége persze korántsem lesz hétköznapi. Ez a Mit főzzünk ma? (egyik) titka. Egy titkot itt az elején azért elárulunk, a koriander. Kiemelt szerepe lesz a receptben, figyeljenek csak. És persze próbálják ki alkalomadtán!

A bőrös combfilét besózzuk, majd vágott korianderrel megszórjuk. A bőrös részét lisztbe forgatjuk és kevés olajon ropogósra sütjük. Minden oldalát átsütjük. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Közben a koktélparadicsomokat félbevágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre aprítjuk majd egy serpenyőben nagyon kevés olajon az fokhagymát kicsit lehúzatjuk. Ráöntjük a balzsamecetet. Kicsit visszaforraljuk és hozzáadjuk a koktélparadicsomot. Végül vajjal besűrítjük.

A bébikukoricát kevés olajon meggrillezzük. Ezzel tálaljuk a balzsamecetes paradicsomot és a csirkecombot. A húst még tálaláskor megszórjuk egy kevés korianderrel.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sült csirkecomb bébikukoricával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.