Sült csirkecomb Budapest raguval

A sült csirkecomb Budapest raguval recept hozzávalói

  • 1,5 kg csirkecomb,
  • 1 dkg zsír,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 20 dkg csirkemáj,
  • 20 dkg gomba,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 db paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott, olvasztott),
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 kg burgonya,
  • só,
  • fűszerpaprika
Sült csirkecomb Budapest raguval

Sült csirkecomb Budapest raguval

 

A sült csirkecomb Budapest raguval recept elkészítése

 

A ragu (egyik) lényege a szaft, ezt most is kiemelten kezeljük, ettől lesznek különlegesek ma a csirkecombok. Egyszerű alapanyagokat használtunk, és csak annyit tudunk mondani, mint ilyen esetekben mindig, hogy az egyszerűből nagyszerű lesz. Nézzék meg, hogyan történik most mindez, és készítsék el Önök is így ezt a receptet!

A raguval kezdjük, hiszen ezt az ételt a pörköltfélékhez soroltam. Kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Kevés vizet adunk hozzá, majd hozzáadjuk a csirkecombok csontjait, megsózzuk és borsozzuk. 30 percig főzzük.

Ezután a csontokat kivesszük, és az alapot szitán áttörjük. Beletesszük a fagyasztott zöldborsót, készíthetjük frissből is, akkor viszont a borsót főzzük meg előre. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Kipirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a gombát, a májat és a paradicsomot. Rövid pirítás, majd hozzáadjuk a pörkölt levét és összeforraljuk. A csirkecombfilét megsózzuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

A meghámozott burgonyát karikára vágjuk, bő zsírban kisütjük. A ragut a húsra tálaljuk, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel.

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.