Sült csirkecomb Budapest raguval

Hozzávalók, sült csirkecomb Budapest raguval

  • 1,5 kg csirkecomb,
  • 1 dkg zsír,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 20 dkg csirkemáj,
  • 20 dkg gomba,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 db paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott, olvasztott),
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 kg burgonya,
  • só,
  • fűszerpaprika

 

Sült csirkecomb Budapest raguval

Sült csirkecomb Budapest raguval

 

A sült csirkecomb Budapest raguval recept elkészítése

 

A raguval kezdjük, hiszen ezt az ételt a pörköltfélékhez soroltam. Kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Kevés vizet adunk hozzá, majd hozzáadjuk a csirkecombok csontjait, megsózzuk és borsozzuk. 30 percig főzzük.

Ezután a csontokat kivesszük, és az alapot szitán áttörjük. Beletesszük a fagyasztott zöldborsót, készíthetjük frissből is, akkor viszont a borsót főzzük meg előre. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Kipirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a gombát, a májat és a paradicsomot. Rövid pirítás, majd hozzáadjuk a pörkölt levét és összeforraljuk. A csirkecombfilét megsózzuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

A meghámozott burgonyát karikára vágjuk, bő zsírban kisütjük. A ragut a húsra tálaljuk, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sült csirkecomb Budapest raguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.