Sült csirkék egészben sajttal töltve

A sült csirkék egészben sajttal töltve recept hozzávalói

  • 70 dkg csirke,
  •  só,
  •  bors,
  •  1,5 db szikkadt zsemle,
  •  3 dkg vaj,
  •  1 db kockára vágott hagyma,
  •  1 gerezd szétnyomott fokhagyma,
  •  4 dkg húsos, füstölt szalonna,
  •  5 dkg csirkemáj,
  •  1,2 dl tej,
  •  1 db tojás,
  •  petrezselyem,
  •  bazsalikom,
  •  majoranna,
  •  só,
  •  bors,
  •  10 dkg gruyere sajt,
  •  olvasztott vaj
Sült csirkék egészben sajttal töltve

Sült csirkék egészben sajttal töltve

 

A sült csirkék egészben sajttal töltve recept elkészítése

 

A töltött csirke

 

Megszokott dolog, de ahogyan sokszor mondtam, egy kis ötlet, és rögtön más színben, sőt, stílszerűen: más ízben látjuk (vagy inkább érezzük...) a világot. Ezt a csirkét egyben fogjuk megtölteni!

A csirkéket kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A töltelékhez szalonnát pirítunk lila hagymával, majorannával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal. Fontos, hogy a fűszereket lepirítsuk. A kis darabokra vágott csirkemájat 1 percig sütjük a zsiradékban.

 

Jöjjön a töltelék!

 

Egy tálba szárított zsemlekockát teszünk, hozzáadjuk a gruyere sajtot, a pirított hagymát, a csirkemájat és a három darab tojást. Ezt mind összekeverjük, és megtöltjük a csirkét. Természetesen az adásban is többször mondtam már, hogy a sajt fűszer. A gruyere sajthoz aktuális árat itt találnak.

Ennek az ételnek is a gruyere sajt - ami nyers tejből készült és legalább 4 hónapig érlelték - adja meg az ízét. Reszelni, gratinírozni, pirítani: ezekben a gruyere felülmúlhatatlan. És mindez egy vár miatt, hiszen Svájcban Gruyéret váráról nevezték el e sajtot. Nálunk lehetne egy Sümegi sajt is? Miért ne?

200 C-ra előmelegítjük a sütőt. A csirkéket megkenjük olvasztott vajjal, és rácsra téve 40-45 percig sütjük. 30 perc elteltével megszórjuk a zöldfűszerekkel, és még egyszer megkenjük vajjal.

 

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találtak egy jó receptet, ne habozzanak, készítsék el! Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.