Sült sertésborda fekete-erdei módra

A sült sertésborda fekete-erdei módra recept hozzávalói

8 szelet sertésborda, 10 dkg szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 25 dkg burgonya, turbolya, petrezselyemzöld, kapor, só, őrölt bors

 

Sült sertésborda fekete-erdei módra

Sült sertésborda fekete-erdei módra

 

A sült sertésborda fekete-erdei módra recept elkészítése

Karaj, természetesen egy kicsit másképpen. Dominálnak a zöldségek, valamint egy különleges, mostanában talán ritkábban használt fűszer, a zamatos turbolya. Próbálják ki!

Kevés olívaolajon rusztikus darabokra vágott angol szalonnát, vöröshagymát, cikkekre vágott karalábét, zellert, sárgarépát áthevítünk, hogy pörzsanyagot kapjanak az alkotórészek. Megszórjuk ételízesítővel, tört színes borssal. Kevés vizet és fehérbort, generálszószt öntünk rá. Friss turbolyát adunk hozzá. Roppanós puhára pároljuk.

A cikkekre vágott főtt burgonyát rátesszük az üvegesre hevített cikk hagymára, és átsütjük. A kotlettet mindkét oldalán megszórjuk borssal, sóval. Lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a köretet és a ragut feltesszük a tálra. A kotlettet a tetejére helyezzük, a sült szafttal meglocsoljuk. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sült sertésborda fekete-erdei módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.