Sült sertésborda fekete-erdei módra

A sült sertésborda fekete-erdei módra recept hozzávalói

8 szelet sertésborda, 10 dkg szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 25 dkg burgonya, turbolya, petrezselyemzöld, kapor, só, őrölt bors

Sült sertésborda fekete-erdei módra

Sült sertésborda fekete-erdei módra

 

A sült sertésborda fekete-erdei módra recept elkészítése

 

Karaj, természetesen egy kicsit másképp. Dominálnak a zöldségek, valamint egy különleges, mostanában talán ritkábban használt fűszer, a zamatos turbolya. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy kevés olívaolajon rusztikus darabokra vágott angol szalonnát, vöröshagymát, cikkekre vágott karalábét, zellert, sárgarépát áthevítünk, hogy pörzsanyagot kapjanak az alkotórészek. Megszórjuk ételízesítővel, tört színes borssal. Kevés vizet és fehérbort, generálszószt öntünk rá. Friss turbolyát adunk hozzá. Roppanós puhára pároljuk.

A cikkekre vágott főtt burgonyát rátesszük az üvegesre hevített cikk hagymára, és átsütjük. A kotlettet mindkét oldalán megszórjuk borssal, sóval. Lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a köretet és a ragut feltesszük a tálra. A kotlettet a tetejére helyezzük, a sült szafttal meglocsoljuk. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

 

Egy más jellegű karajreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.