Sült sertésborda fekete-erdei módra

Hozzávalók, sült sertésborda fekete-erdei módra

8 szelet sertésborda
10 dkg szalonna
10 dkg vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
5 dkg karalábé
25 dkg burgonya
turbolya
petrezselyemzöld
kapor

őrölt bors

 

Sült sertésborda fekete-erdei módra

Sült sertésborda fekete-erdei módra

 

A sült sertésborda fekete-erdei módra recept elkészítése

 

Kevés olívaolajon rusztikus darabokra vágott angol szalonnát, vöröshagymát, cikkekre vágott karalábét, zellert, sárgarépát áthevítünk, hogy pörzsanyagot kapjanak az alkotórészek. Megszórjuk ételízesítővel, tört színes borssal. Kevés vizet és fehérbort, generálszószt öntünk rá. Friss turbolyát adunk hozzá. Roppanós puhára pároljuk.

A cikkekre vágott főtt burgonyát rátesszük az üvegesre hevített cikk hagymára, és átsütjük. A kotlettet mindkét oldalán megszórjuk borssal, sóval. Lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a köretet és a ragut feltesszük a tálra. A kotlettet a tetejére helyezzük, a sült szafttal meglocsoljuk. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sült sertésborda fekete-erdei módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.