Sütőtökpürés csirkemell

Hozzávalók

60 dkg csirkemell, 15 dkg füstölt sajt (juh), chili, gyömbér, cukor, 1 dl bor (fehér), betű burgonya, 0,5 dl tejszín

 

Sütőtökpürés csirkemell

Sütőtökpürés csirkemell

 

A sütőtökpürés csirkemell recept elkészítése

 

Természetesen a csirkemell sem szokványosan készül, a fűszerezésen variáltunk. A recept titka azonban a pürében rejlik, reméljük, tetszeni fog!

A csirkemelleket felszúrjuk, hogy kis zsebek legyenek rajta. A zsebekbe a füstölt sajtot betöltjük, sózzuk, majd provence-i fűszerrel megszórjuk, és megsütjük kis lángon, hogy jól átsüljön. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A sütőtököt meghámozzuk, kockázzuk, majd kevés vízben megfőzzük, sóval, cukorral ízesítjük, gyömbérrel, szerecsendióval fűszerezzük.

Ezután chilit adunk hozzá, fehérbort és egy kis tejszínt, majd rúdmixerrel leturmixoljuk, és tálaljuk.

Ha kifejezetten csirkemell-receptet keres, itt egy másik is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sütőtökpürés csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.