Sütőtökpürés csirkemell

A sütőtökpürés csirkemell recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 15 dkg füstölt sajt, 50 dkg sütőtök, chili, gyömbér, cukor, só, provence-i fűszer, 1 dl fehérbor, 0,5 dl  tejszín, szerecsendió, 30 dkg betűburgonya

Sütőtökpürés csirkemell

Sütőtökpürés csirkemell

 

A sütőtökpürés csirkemell recept elkészítése

 

Természetesen a csirke sem szokványosan készül, a fűszerezésen variáltunk. A recept titka azonban a pürében rejlik, reméljük, tetszeni fog! Sütőtököt aránylag ritkán használunk, ez tény, különleges oka nincs. Persze, mindent el lehet készíteni rosszul is - nos, ez nem az a verzió. Nézzék meg, próbálják ki!

A melleket felszúrjuk, hogy kis zsebek legyenek rajta. A zsebekbe a füstölt sajtot betöltjük, sózzuk, majd provence-i fűszerrel megszórjuk, és megsütjük kis lángon, hogy jól átsüljön. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A sütőtököt meghámozzuk, kockázzuk, majd kevés vízben megfőzzük, sóval, cukorral ízesítjük, gyömbérrel, szerecsendióval fűszerezzük.

Ezután chilit adunk hozzá, fehérbort és egy kis tejszínt, majd rúdmixerrel leturmixoljuk, és tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha kifejezetten csirkemell-receptet keres, itt egy másik is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sütőtökpürés csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.