Szárnyasmáj eperrel és balzsamecettel

Hozzávalók, szárnyasmáj eperrel és balzsamecettel

  • 30 dkg eper,
  • 1 kiskanál bors (színes),
  • 5 dkg porcukor,
  • 20 dkg újhagyma,
  • 40 dkg máj (csirke),
  • 10 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • 1 dl bor (vörös),
  • 3 evőkanál balzsamecet

 

Szárnyasmáj eperrel és balzsamecettel

Szárnyasmáj eperrel és balzsamecettel

 

A szárnyasmáj eperrel és balzsamecettel recept elkészítése

 

Az epret megmossuk, majd tisztítva darált zöldborssal és porcukorral összekeverjük, szeleteljük, majd marinírozzuk. Az újhagymát karikára vágjuk, és megtisztítjuk a szárnyasmájat. Csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

A vaj felén a sózott, borsozott szárnyasmájat megsütjük, felengedjük vörösborral. A májat kiemeljük, a mártást beforraljuk, hozzátesszük a balzsamecetet, valamint két evőkanál vizet.

A vaj másik felén megpirítjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a szeletekre vágott máj társaságában tálaljuk az epret, mellé pedig a hagymát és a mártást.

Epres receptek között itt böngészhetnek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szárnyasmáj eperrel és balzsamecettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.