Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

A szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással recept hozzávalói

  • 1 kg csont nélküli szarvasgerinc,
  • 15 dkg vargányagomba,
  • 5 dl barnamártás,
  • 4 db sárgabarack,
  • 2 evőkanál áfonya,
  • 10 dkg gesztenyemassza,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • 1 dl vörösbor,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 db újhagyma
Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

 

A szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással recept elkészítése

 

Aki egyszer már kóstolt vadat... Nos, itt következik a szakács feladata: minél több, változatos receptet adni. Hogy a vad valóban különleges élmény legyen, készítése is, elfogyasztása is.

Azzal kezdjük, hogy a szarvasgerincet lehártyázzuk, majd sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük. A szarvasgerinchez aktuális árat itt találnak.

Ezek után serpenyőben a vajat felhevítjük, megsütjük rajta a szarvasérméket, visszamaradt zsiradékában apróra vágjuk az újhagymát, lepirítjuk. Utána szeletekre vágott, megmosott, tisztított vargányagombát adunk hozzá. Felengedjük a barnamártással, hozzáteszünk 1 evőkanál áfonyát. A barackbefőttet leszárítjuk, az áfonyával és a gesztenyepürével összekeverjük, betöltjük.

Tálaláskor a szarvasérmék tetejére halmozzuk a vargányagomba-mártást, mellétesszük a töltött barackot. Köretként zöldfűszeres-vajas galuskát adunk hozzá.

 

Egy másik szarvasreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.