Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

Hozzávalók

  • 1 kg (csont nélküli) szarvasgerinc,
  • 15 dkg gomba (vargánya),
  • 5 dl barnamártás,
  • 4 db sárgabarack,
  • 2 evőkanál áfonya,
  • 10 dkg gesztenyemassza,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • 1 dl bor (vörös),
  • 10 dkg vaj,
  • 2 db újhagyma

Aki egyszer már kóstolt vadat... Nos, itt következik a szakács feladata: minél több, változatos receptet adni.

Hogy a vadfőzés valóban különleges élmény legyen, készítése is, elfogyasztása is.

 A szarvasgerincet lehártyázzuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük.

Serpenyőben a vajat felhevítjük, megsütjük rajta a szarvasérméket, visszamaradt zsiradékában apróra vágjuk az újhagymát, lepirítjuk, szeletekre vágott, megmosott, tisztított vargányagombát adunk hozzá.

Felengedjük a barnamártással, hozzáteszünk 1 evőkanál áfonyát.

A barackbefőttet leszárítjuk, az áfonyával és a gesztenyepürével összekeverjük, betöltjük.

Tálaláskor a szarvasérmék tetejére halmozzuk a vargányagomba-mártást, mellétesszük a töltött barackot. Köretként zöldfűszeres-vajas galuskát adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.