Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

Hozzávalók, szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

  • 1 kg csont nélküli szarvasgerinc,
  • 15 dkg vargányagomba,
  • 5 dl barnamártás,
  • 4 db sárgabarack,
  • 2 evőkanál áfonya,
  • 10 dkg gesztenyemassza,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • 1 dl vörösbor,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 db újhagyma

 

Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

 

A szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással recept elkészítése

 

Aki egyszer már kóstolt vadat... Nos, itt következik a szakács feladata: minél több, változatos receptet adni. Hogy a vad valóban különleges élmény legyen, készítése is, elfogyasztása is.

A szarvasgerincet lehártyázzuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük. A szarvasgerinchez aktuális árat itt találnak.

Serpenyőben a vajat felhevítjük, megsütjük rajta a szarvasérméket, visszamaradt zsiradékában apróra vágjuk az újhagymát, lepirítjuk, szeletekre vágott, megmosott, tisztított vargányagombát adunk hozzá. Felengedjük a barnamártással, hozzáteszünk 1 evőkanál áfonyát. A barackbefőttet leszárítjuk, az áfonyával és a gesztenyepürével összekeverjük, betöltjük.

Tálaláskor a szarvasérmék tetejére halmozzuk a vargányagomba-mártást, mellétesszük a töltött barackot. Köretként zöldfűszeres-vajas galuskát adunk hozzá. Egy másik szarvasreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.