Szarvaspörkölt majorannás burgonyával

Hozzávalók (figyelem, haladó recept, a készítendő mennyiségtől függnek a hozzávalók mennyiségei!)

szarvascomb, szalonna, hagyma, fokhagyma, kakukkfű, borókabogyó, babérlevél, sárgarépa, vörösbor, szőlő, majoranna, burgonya

 

Szarvaspörkölt majorannás burgonyával a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Szarvaspörkölt majorannás burgonyával a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A szarvaspörkölt majorannás burgonyával recept elkészítése

 

A szarvascombból klasszikus pörköltet készítünk. Minél nagyobb mennyiséget készítünk, a pörkölt annál finomabb lesz, jobban összeérnek az ízek. A szarvascombhoz tájékoztató árat, beszerzési lehetőséget itt találnak.

Az apróra vágott szalonnát pirítjuk, amikor félig lepirult beletesszük a szintén apróra vágott hagymát, később kerül bele a fokhagyma és a kakukkfű, majd a borókabogyó. Az az igazi, amikor a kakukkfű belepirul már az elején a pörköltbe.

Beletesszük a kockára vágott húst, a babérlevelet, fűszerezzük. Hagyjuk, hogy egy kicsit „megkapja”, utána öntjük csak fel alaplével. Főzzük meg alaposan.

Amíg a hús párolódik, összevágjuk a sárgarépát, csak akkor szabad hozzáadni a vörösbort a húshoz, amikor az már vaj puha, és mindenki a kis titkait. Legvégén a szőlőszemeket.

Azonnal tálaljuk, köretként a majorannás burgonyával, ami nem más, mint héjában főtt burgonya felkarikázva, hozzáadva a kockaszalonna, sertészsíron lepirítva, majorannával fűszerezve.

Ha megtetszett a vadétel, itt találnak egy másik variációt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szarvaspörkölt majorannás burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.