Szilveszteri malacsült

Hozzávalók, szilveszteri malacsült

só,
fokhagyma,
majoranna,
60 dkg burgonya,
3 fej hagyma,
cukor,
fahéj,
2 dl pezsgő,
4 dkg sertészsír,
köménymag,
2 dl sör,
1 kg malackaraj,
60 dkg káposzta,
15 dkg császárszalonna

 

Szilveszteri malacsült

Szilveszteri malacsült

 

A szilveszteri malacsült elkészítése

 

A malacot besózzuk, majd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és köménymaggal, majoránnával megszórjuk. Sörrel felöntjük, és 2 napra hűtőbe tesszük. Malackarajhoz aktuális árat itt találnak.

A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Rátesszük a félkarikára vágott hagymát. Ha szükséges, akkor még kevés sertészsírt adunk hozzá. Lepirítjuk.

Egy másik edényben cukrot karamellizálunk. Félkarikára vágott hagymát adunk hozzá, majd a szeletelt káposztát, az egész fahéjat. Kicsit dinszteljük. Végül sózzuk, és őrölt köménnyel megszórjuk. Legvégén pezsgőt adunk a káposztához.

A malacot betesszük a 150 fokos sütőbe. Folyamatosan locsolgatjuk sörrel a bőrét. Malactól függően 1-1,5 órát sütjük. Tálaljuk a káposztával és a burgonyával.

Egy másik malacreceptet itt találnak!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szilveszteri malacsült
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.