Szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel

A szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel recept hozzávalói

80 dkg kacsamell, 2 db répa, 1 db zellergumó, 1 db póréhagyma, 5 g gyömbér, 2 dl szójaszósz, 1 evőkanál méz, 1 db chilipaprika, 2 evőkanál thai halszósz, só, 5 dkg fafülgomba, 1 doboz bambuszrügy, 50 dkg rizstészta

 

[brid video="217978" player="11524" title="Mit fzznk ma Szjs kacsamellcskok szalmazldsgekkel elzetes"]

 

A szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel recept elkészítése

 

Wokban készül ez a recept, és van benne egy csomó egzotikus alapanyag, kiegészítő. Egyet emelünk ki, rögtön itt az elején, ez a thai halszósz. És persze ennél a receptnél is van videós segítség, ha megakadnának! Nincs más hátra, nézzék meg, és készítsék is el így! És használják a Mit főzzünk ma?-videót!

A zöldségeket metéltre vágjuk, a kacsát felcsíkozzuk. A fafülgombát hideg vízbe áztatjuk, a wokot melegítjük, a rizstésztát pedig beáztatjuk. A rizstésztához aktuális árat itt találnak.

Beletesszük a wokba a zöldségeket, nagyon rövid ideig pirítjuk, majd hozzátesszük a kacsamellet. Sózzuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a thai halszószt, a bambuszt, a csíkozott gyömbért. Mindig friss gyömbért használjanak, ha van rá lehetőségük. A thai halszósz igazi különlegesség, és nagyon egzotikus íz, aktuális árakat hozzá itt találnak.

Pár karika chilipaprikát adunk még az ételnek, melynek csípősségét a méz enyhíti. A méz után a fafülgombát tesszük bele. Nagy lángon összepirítjuk. Az összepirítás utolsó fázisában a szójaszószt adjuk még hozzá. Egyszer még átforgatjuk, majd beletesszük a rizstésztát, összeforgatjuk és forrón tálaljuk.

Aki inkább rizzsel fogyasztaná, ne habozzon, cserélje le a tésztát párolt rizsre!

Szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel

Szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel

Kacsa, mondjuk úgy hagyományosan? Itt egy tipp!

A szójás kacsamell elkészítésének teljes videóját itt találják.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.