Szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel

Hozzávalók, szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel

80 dkg kacsamell
2 db répa
1 db zellergumó
1 db póréhagyma
5 g gyömbér
2 dl szójaszósz
1 evőkanál méz
1 db chilipaprika
2 evőkanál thai halszósz

5 dkg fafülgomba
1 doboz bambuszrügy
50 dkg rizstészta

 

 

A szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel recept elkészítése

 

A zöldségeket metéltre vágjuk, a kacsát felcsíkozzuk. A fafülgombát hideg vízbe áztatjuk, a wokot melegítjük, a rizstésztát pedig beáztatjuk. A rizstésztához aktuális árat itt találnak.

Beletesszük a wokba a zöldségeket, nagyon rövid ideig pirítjuk, majd hozzátesszük a kacsamellet. Sózzuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a thai halszószt, a bambuszt, a csíkozott gyömbért. Mindig friss gyömbért használjanak, ha van rá lehetőségük. A thai halszósz igazi különlegesség, és nagyon egzotikus íz, aktuális árakat hozzá itt találnak.

Pár karika chilipaprikát adunk még az ételnek, melynek csípősségét a méz enyhíti. A méz után a fafülgombát tesszük bele. Nagy lángon összepirítjuk. Az összepirítás utolsó fázisában a szójaszószt adjuk még hozzá. Egyszer még átforgatjuk, majd beletesszük a rizstésztát, összeforgatjuk és forrón tálaljuk.

Aki inkább rizzsel fogyasztaná, ne habozzon, cserélje le a tésztát párolt rizsre!

 

Szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel

Szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel

 

Kacsa, mondjuk úgy hagyományosan? Itt egy tipp!

A szójas kacsamell elkészítésének teljes videóját itt találják.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.