Szőlővel sült csirkemell

A szőlővel sült csirkemell recept hozzávalói

20 dkg hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg szőlő, 4 db csirkemell, só, bors, kakukkfű, olívaolaj, 2 dl fehér bor, 2 db babérlevél, 10 dkg mogyoró, 1 csomag petrezselyem

Szőlővel sült csirkemell

Szőlővel sült csirkemell

 

A szőlővel sült csirkemell recept elkészítése

 

Annyiban szezonális receptről van szó, hogy hazai szőlővel az igazi, de ha nagyon megkívánják, bármikor elkészíthető. A döntés az Önöké, a receptet adjuk, nézzék meg, és készítsék is el így!

A csirkemelleket fűszerezzük, majd serpenyőben apróra vágott hagymán megsütjük. Közben a szalonnát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a csirkemellhez. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Sózzuk (óvatosan bánjunk a sóval, hiszen a szalonnánk is sós), borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Olívaolajat, babérlevelet adunk hozzá, s együtt sütjük a csirkemellel.

A legvégén, befejezés előtt hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket, és fehérborral felöntjük, beforraljuk, természetesen musttal is lehet helyettesíteni a fehérbort.

Párolt rizst vagy klasszikus burgonyaköretet adhatunk hozzá. A műsorban mi mogyorós rizst készítettünk. Megpirítottuk a mogyorót, párolt rizzsel összekevertük, megformáztuk.

Mestertipp:  a megmaradt raguhoz tejszínt adunk, a legvégén kevés vajat, hogy szép fényes legyen. A kész ételünket meglocsoljuk vele, megkoronázzuk ételünket.

 

Egy másfajta csirkés receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlővel sült csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.