Szőlővel sült csirkemell

Hozzávalók, szőlővel sült csirkemell

20 dkg hagyma
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg szőlő
4 db csirkemell

bors
kakukkfű
olívaolaj
2 dl fehér bor
2 db babérlevél
10 dkg mogyoró
1 csomag petrezselyem

 

Szőlővel sült csirkemell

Szőlővel sült csirkemell

 

A szőlővel sült csirkemell elkészítése

 

A csirkemelleket fűszerezzük, majd serpenyőben apróra vágott hagymán megsütjük. Közben a szalonnát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a csirkemellhez. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Sózzuk (óvatosan bánjunk a sóval, hiszen a szalonnánk is sós), borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Olívaolajat, babérlevelet adunk hozzá, s együtt sütjük a csirkemellel.

A legvégén, befejezés előtt hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket, és fehérborral felöntjük, beforraljuk, természetesen musttal is lehet helyettesíteni a fehérbort.

Párolt rizst vagy klasszikus burgonyaköretet adhatunk hozzá. A műsorban mi mogyorós rizst készítettünk. Megpirítottuk a mogyorót, párolt rizzsel összekevertük, megformáztuk.

Mestertipp:  a megmaradt raguhoz tejszínt adunk, a legvégén kevés vajat, hogy szép fényes legyen. A kész ételünket meglocsoljuk vele, megkoronázzuk ételünket.

Egy másfajta csirkés receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlővel sült csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.