Szürkemarhacímer, fokhagymás aszalt szilvával

A szürkemarhacímer, fokhagymás aszalt szilvával hozzávalói

5 dkg fokhagyma, 5 dkg méz, 3 dkg fenyőmag, 1 dl bor (vörös), 1 csomag petrezselyem, rizs (gombás), 5 dkg szilva (aszalt), 4 x 20 dkg hátszín

 

Különleges recept, különleges alkalmakra. Nem olcsó ételről van szó, és ahogy megszokhatták, jön is a segítség, mennyibe is kerül ez a remek alapanyag, itt.

Itt pedig néhány rövid mondat a szürkemarháról, hogy mindenki képbe kerüljön: a Magyar szürke húsa, már első pillantásra jól megkülönböztethető a többi marhahústól, színe sötétebb, állaga szárazabb, rostosabb, jól látszik a finom márványozottsága, fogyasztása segít az egészség megőrzésében. A rostok között kevesebb zsírt (faggyút) tartalmaz, de nagyobb arányban vannak jelen benne a telítetlen zsírsavak (omega-3 és omega 6). Ezek fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri megbetegedések elkerülésében. Előzetesen ennyit, további részleteket itt olvashatnak!

Jöhet a recept!

A hátszínt fűszerezzük, majd sütőolajban megsütjük. A marhahúst először gyengéden mustárban bepácoltuk, olajban érleltük.

Közben elkészítjük a különleges ragut. A megtisztított fokhagyma középső részét, pontosabban a csíráját eltávolítjuk, így elkerülhetjük a gyomorégést.

A mézet karamellizáljuk, beletesszük a fokhagymát, majd a fenyőmagot, végül az aszalt szilvát (vörösboros aszalt szilvát).

Köretnek gombás rizst (párolt rizst összekeverünk pirított hagymával és petrezselyemmel) és pommes du chezt (azaz: fűszeres burgonyapüréből habzsákkal kis formákat készítünk, s forró olajban kisütjük) adunk.

Adunk egy másik hátszínreceptet is, itt!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030522Cs)

Cím
recipe image
Recept neve
Szürkemarhacímer, fokhagymás aszalt szilvával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.