Szűz Dubarry-módra

A Szűz Dubarry-módra recept hozzávalói

  • 60 dkg sertésszűz,
  • 10 dkg brokkoli,
  • 10 dkg karfiol,
  • 20 dkg sajt,
  • 10 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • só,
  • szerecsendió,
  • bors,
  • 3 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 db,
  • agy főtt burgonya

 

Szűz Dubarry-módra

Szűz Dubarry-módra

 

A húsból szeleteket vágunk, besózzuk, és kevés olajon kisütjük. A brokkolit és a karfiolt leforrázzuk. A sertésszűz aktuális árát itt találja.

Egy gyorsforralóban a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet. Kicsit pirítjuk, felöntjük tejjel és tejszínnel, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót is, majd kiforraljuk.

Amikor jó sűrűségű mártást kapunk, akkor ráhelyezzük a húsra brokkolit és a karfiolt. Egyet erre, egyet arra. További sertés receptjeinket itt találják.

A tetejére mártást teszünk, reszelünk rá sajtot, és besütjük. Ezután tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűz Dubarry-módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.