Szűzérmék zöld burgonyalepénnyel

Hozzávalók, szűzérmék zöld burgonyalepénnyel

  • 40 dkg burgonya,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 db hagyma,
  • 1 evőkanál keményítő,
  • bazsalikom,
  • rozmaring,
  • petrezselyem,
  • só,
  • bors,
  • 1 db tojás,
  • 10 dkg bab (zöld),
  • zsálya,
  • 60 dkg sertésszűz

 

Szűzérmék zöld burgonyalepénnyel

Szűzérmék zöld burgonyalepénnyel

 

A szűzérmék zöld burgonyalepénnyel recept elkészítése

 

A szűzpecsenye ínyenc falat a sertéshúsok között, kell tehát hozzá recept, nem is egy. Ez most a lepényes verzió, már ami a köretet illeti.

A burgonyát lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, tojást és az összevágott zöld fűszereket hozzáadjuk. Szükség esetén kevés keményítővel sűrítjük. Végül megsózzuk.

A húsból 12 darab érmét vágunk, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát szépen megsütjük. A burgonyalepényeket is megsütjük. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Kevés hagymát finomra vágunk. Egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, a tejfölt és a fehér bort. Friss petrezselymet vágunk bele. Összeforraljuk, majd tálaljuk.

Szűzpecsenyével készülő Mit főzzünk ma?-receptekért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűzérmék zöld burgonyalepénnyel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.