Szűzpecsenye kukoricás puliszkával

A szűzpecsenye kukoricás puliszkával recept hozzávalói

4 x 16 dkg sertésszűz, 10 dkg szalonna, 20 dkg vargánya, só, bors, 1 csomag petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg kukoricadara, 6 dl zöldség alaplé, 20 dkg vaj, 1 csomag újhagyma, 2 g kakukkfű, 1 dl fehérbor

Szűzpecsenye kukoricás puliszkával

Szűzpecsenye kukoricás puliszkával

 

A szűzpecsenye kukoricás puliszkával recept elkészítése

 

Hagyományos recepttel készültünk most, lesz benne vargánya, szalonna, szűzpecsenye, és hozzá egy remek puliszka. Aki kedveli az ilyen típusú ételeket, ennél többet talán nem is kell mondani, aki ellenben még csak most ismerkedne vele, annak csak azt tudjuk mondani, vágjon bele bátran!

A sertésszüzet érmékként felvágjuk, és köré csavarjuk a szalonnát, fűszerezzük. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A zöldségalaplét feltesszük forrni, amikor forr, akkor keverjük bele a kukoricadarát, majd burgonyapüré sűrűségűre befőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, és a végén keverünk bele egy kicsi vajat. Ezt a masszát kihűlni hagyjuk, amikor kihűlt, lepényeket sütünk belőle.

A húst megsütjük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a vargányagombákat, fokhagymával ízesítjük és beletesszük a fűszereket, és felengedjük fehérborral, és beforraljuk. Szükség szerint utánaízesítünk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűzpecsenye kukoricás puliszkával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.