Szűzpecsenye répapürével, sárgarépával

A szűzpecsenye répapürével, sárgarépával recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, só, oregánó, 30 dkg fehérrépa, 15 dkg sárgarépa, 30 dkg burgonya, 1 dl tejszín, rozmaring, cukor, 5 dkg vaj, 1 evőkanál joghurt

Szűzpecsenye répapürével, sárgarépával

Szűzpecsenye répapürével, sárgarépával

 

A szűzpecsenye répapürével, sárgarépával recept elkészítése

 

Igazán egyszerű és egészséges zöldséges variáció, meg persze egy kis hús. A répákat nem megszokott módon dolgozzuk fel, nézzék meg hogyan. És készítsék is el így!

A szűzből érméket vágunk, rozmaringgal és oregánóval beszórjuk. Sózzuk és kisütjük. A sertésszűzhöz aktuális árat itt találnak.

A fehérrépát felkockázzuk. Ha esetleg fás, akkor azokat a részeket természetesen kivágjuk belőle. Sós vízben megfőzzük, majd turmixgépben leturmixoljuk. Kevés joghurtot és tejszínt adunk hozzá.

A nagyobb darabokra vágott sárgarépát kevés sós-cukros vízben megfőzzük. A kevés vajon a főtt burgonyát átforgatjuk, és tálaljuk a pürét és a sárgarépát a sült hússal. Ennyire egyszerű recept ez.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűzpecsenye répapürével, sárgarépával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.