Szűztönkök gesztenyével

Hozzávalók

50 dkg sertésszűz, só, bors (őrölt), kakukkfű, olaj, 10 dkg gesztenyepüré, zsemle, gyömbér, 20 dkg gesztenye, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, 20 dkg rizs (párolt), 5 dkg gomba, 5 dkg sonka, 1 db tojás, bors (őrölt), 10 dkg bacon szalonna

 

Szűztönkök gesztenyével

Szűztönkök gesztenyével

 

Vajban a megfőzött, megtisztított egész gesztenyét megpirítjuk, egy másik serpenyőben sárgaréparózsákat párolunk vajon, amit megszórunk petrezselyemzölddel.

A szüzet leszeleteljük. Kevés sóval, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel megszórjuk.

Forró olajban megsütjük. Zsemléből krutont készítünk, és gazdagon megkenjük vajban pirított gyömbéres gesztenyepürével.

Körete lesz még a sonkás, gombás rizs:

Az apróra vágott baconszalonnát üvegesre hevítjük.

Rátesszük a felkockázott gombát, majd a sonkát.

Áthevítjük.

A főtt rizshez a gombás masszát és a felkockázott főtt tojást hozzákeverjük. Tűzforrón kivajazott formába töltjük, majd ebből borítjuk a tálra.

A tálalás:

A rizs mellé tölgysaláta levelet teszünk. Erre kerül a sült gesztenye, másik oldalra párolt sárgarépa.

A zsemlekrutonokra felkerül a szűztönk.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűztönkök gesztenyével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.