Szűztönkök gesztenyével

Hozzávalók, szűztönkök gesztenyével

50 dkg sertésszűz

őrölt bors
kakukkfű
olaj
10 dkg gesztenyepüré
zsemle
gyömbér
20 dkg gesztenye
15 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
petrezselyemzöld
20 dkg párolt rizs
5 dkg gomba
5 dkg sonka
1 db tojás
őrölt bors
10 dkg bacon szalonna

 

Szűztönkök gesztenyével

Szűztönkök gesztenyével

 

A szűztönkök gesztenyével recept elkészítése

 

Vajban a megfőzött, megtisztított egész gesztenyét megpirítjuk, egy másik serpenyőben sárgaréparózsákat párolunk vajon, amit megszórunk petrezselyemzölddel. A szüzet leszeleteljük. Kevés sóval, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel megszórjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Forró olajban megsütjük. Zsemléből krutont készítünk, és gazdagon megkenjük vajban pirított gyömbéres gesztenyepürével.

Körete lesz még a sonkás, gombás rizs:

Az apróra vágott baconszalonnát üvegesre hevítjük. Rátesszük a felkockázott gombát, majd a sonkát. Áthevítjük. A főtt rizshez a gombás masszát és a felkockázott főtt tojást hozzákeverjük. Tűzforrón kivajazott formába töltjük, majd ebből borítjuk a tálra.

A tálalás:

A rizs mellé tölgysaláta levelet teszünk. Erre kerül a sült gesztenye, másik oldalra párolt sárgarépa. A zsemlekrutonokra felkerül a szűztönk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűztönkök gesztenyével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.