Tandoori csirke, indiai naankenyérrel

A tandoori csirke, indiai naankenyérrel hozzávalói

50 dkg csirke, 10 dkg tandoori fűszer, 1 db lime, limelevél, méz, 3+3 dl joghurt, 1 dl tejszín, 3 csésze liszt, 1 csésze liszt (teljes kiőrlésű), 4 teáskanál só, 4 teáskanál cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 7 teáskanál vaj, 2 teáskanál ánizs, 2 teáskanál mák

Így készítsék el a tandoori csirkét indiai naankenyérrel

A csirkét először pácoljuk.

A páclé a következő: a mézet, a tandoori fűszerkeveréket, a joghurtot, a lime levét összekeverjük. Bepácoljuk a csirkét, betesszük a hűtőbe, állni hagyjuk. Az állás után olajat hevítünk és megsütjük a tandoori csirkét. A titok itt a pác és persze a különleges fűszerkeverék.

A naankenyeret úgy készítjük, hogy a hozzávalókat összekeverjük (az ánizzsal legyenek óvatosak, mert nagyon jellegzetes az illata), összedolgozzuk, gyúrjuk. 15 percig állni hagyjuk, majd megformázzuk és sütőben megsütjük.

Tálaláshoz négy részre vágjuk a kenyeret, a csirkét a tányér közepére helyezzük, a kenyérszeleteket pedig négy részre beállítjuk. Zöld fűszernövénnyel, zsályával díszítjük.

 

Tandoori csirke indiai naankenyérrel

Tandoori csirke indiai naankenyérrel

 

Jöhet még egy egzotikus recept?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tandoori csirke, indiai naankenyérrel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.