Tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel

Hozzávalók

  • 10 dkg répa (sárga),
  • 5 dkg zeller (gumó),
  • 10 dkg újhagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg tarhonya,
  • 1 liter alaplé (zöldség),
  • só,
  • fehérbors,
  • 40 dkg marhanyelv (füstölt),
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 4 evőkanál vaj

A zöldségeket tisztítjuk, nagyon kis kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk. A vajon megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tarhonyát.

Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tisztított marhanyelvet. Puhára főzzük, hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet.

A levest simára főzzük, ízesítjük, majd tálaláskor a forró leves tetejére helyezzük a füstölt, szeletelt marhanyelvet. Zellerzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.