Tárkonnyal és szegfűborssal pácolt báránygerinc

A tárkonnyal és szegfűborssal pácolt báránygerinc recept hozzávalói

  • 80 dkg csontos báránygerinc,
  • 10 dkg bacon,
  • 4 db paradicsom,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt,
  • 30 dkg tészta,
  • 6-8 dkg kapribogyó,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 db lilahagyma,
  • cukor,
  • 1 db citrom leve,
  • só,
  • bors,
  • tárkony,
  • szegfűbors,
  • 2 dl rosé bor,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 db hagyma

 

Tárkonnyal és szegfűborssal pácolt báránygerinc

Tárkonnyal és szegfűborssal pácolt báránygerinc

 

A tárkonnyal és szegfűborssal pácolt báránygerinc recept elkészítése

 

A szeletekre vágott baconszalonnát megpirítjuk, majd a zsírján elkezdjük sütni a gerincet. Közben karikára szeljük a padlizsánt és besózzuk. A báránygerinc aktuális árát itt találja. Mikor a hús már majdnem kész, akkor tegyük mellé a padlizsánt és a szintúgy vágott paradicsomot, így süssük készre. A tésztát a szokott módon kifőzzük.

Az apróra szelt lilahagymát lepirítjuk  a többi alapanyagunkkal, összeforraljuk, végül a tésztával összeforgatjuk. A páclevet kiforraljuk a sült visszamaradt zsiradékával, és ezt tesszük a hús alá. A  zöldségeket sorban a báránygerinc mellé tesszük, végül reszelt parmezánnal meghintjük. További báránygerinc receptünket itt találja.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tárkonnyal, szegfűborssal pácolt báránygerinc
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.