Tárkonnyal, szegfűborssal pácolt báránygerinc

A tárkonnyal, szegfűborssal pácolt báránygerinc recept hozzávalói

  • 80 dkg csontos báránygerinc,
  • 10 dkg bacon,
  • 4 db paradicsom,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt,
  • 30 dkg tészta,
  • 6-8 dkg kapribogyó,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 db lilahagyma,
  • cukor,
  • 1 db citrom leve,
  • só,
  • bors,
  • tárkony,
  • szegfűbors,
  • 2 dl rosé bor,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 db hagyma
Tárkonnyal, szegfűborssal pácolt báránygerinc

Tárkonnyal, szegfűborssal pácolt báránygerinc

 

A tárkonnyal, szegfűborssal pácolt báránygerinc recept elkészítése

 

Különleges hús kerül ma a konyhaasztalra, a bárány. Visszaszorult, sok oka van ennek, de végre ismét elérhető, még ha nem az olcsó kategóriába tartozik, de érdemes figyelni mondjuk az akciókra, hiszen receptjük már van hozz! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A szeletekre vágott baconszalonnát megpirítjuk, majd a zsírján elkezdjük sütni a gerincet. Közben karikára szeljük a padlizsánt és besózzuk. A báránygerinc aktuális árát itt találja. Mikor a hús már majdnem kész, akkor tegyük mellé a padlizsánt és a szintúgy vágott paradicsomot, így süssük készre. A tésztát a szokott módon kifőzzük.

Az apróra szelt lilahagymát lepirítjuk  a többi alapanyagunkkal, összeforraljuk, végül a tésztával összeforgatjuk. A páclevet kiforraljuk a sült visszamaradt zsiradékával, és ezt tesszük a hús alá. A  zöldségeket sorban a báránygerinc mellé tesszük, végül reszelt parmezánnal meghintjük.

 

Egy másfajta bárányreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tárkonnyal, szegfűborssal pácolt báránygerinc
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.