Tárkonyos csirkeszárnyak

A tárkonyos csirkeszárnyak recept hozzávalói

16 db csirkeszárny, 1 nagy pohár natúr joghurt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db nagy  pritamin paprika, só, bors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 púpozott kiskanál friss aprított tárkony, 0,5 dl olaj

Tárkonyos csirkeszárnyak, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Tárkonyos csirkeszárnyak, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A tárkonyos csirkeszárnyak recept elkészítése

 

Szeretjük a tárkonyt, Önök is, mi is. És persze nem csak egy raguleves az, amihez tökéletesen passzol ez a fűszer, erre mutatunk most egy példát. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Aktuális ártájékoztatót a csirkeszárnyakhoz itt találnak.

A natúr joghurtot keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra darabolt vöröshagymát és a paprikát, Sóval, borssal, mustárral, tárkonyecettel és felaprított tárkonnyal ízesítjük.

Jól összekeverjük, majd beleöntjük az olajat, ráöntjük a szárnyakra és jól összeforgatjuk. Ezután a joghurttal együtt olajozott tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

A tárkonyos csirkeszárnyakat forrón tálaljuk. Frissen sült kenyeret vagy pékárut kínálhatunk hozzá.

 

Itt adunk még egy tárkonyos receptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tárkonyos csirkeszárnyak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.