Tejfölös csirkeragu

A tejfölös csirkeragu recept hozzávalói

50 dkg csirkemell, 15 dkg csiperkegomba, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, só, bors, 30 dkg rizs, 1 db répa, fél zeller, 1 köteg petrezselyem

Tejfölös csirkeragu

Tejfölös csirkeragu

 

A tejfölös csirkeragu recept elkészítése

 

Hiába, egy jól elkészített csirkeragu mindenki kedvence. Ebben nincs is vita. Abban, hogy ki hogyan készíti, már annál inkább. Nos, mi megmutatjuk, hogy a mi kedvencünk hogyan készül. Nézzék meg, és ha megtetszik, készítsék Önök is így!

A répát és a zellert vékony csíkokra vágom. Kevés sós vízben leforrázzuk. A párolt rizshez keverjük a vágott petrezselyemmel együtt. Melegen tartjuk a tálalásig.

Tejfölös csirkeragu, a szalonna előállt

Tejfölös csirkeragu, a szalonna előállt

A szalonnát felcsíkozzuk, serpenyőben a zsírját kipirítjuk. Hozzáadjuk a félfülre vágott vöröshagymát. Lepirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét, gombacikket. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Tejfölös csirkeragu 2

Tejfölös csirkeragu 2

Kicsit pirítjuk, a tejfölt és a tejszínt is hozzáöntjük, és sózzuk, borsozzuk. Beforraljuk, és a zöldséges rizzsel tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejfölös csirkeragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.