Téli húspástétom

Hozzávalók, téli húspástétom

  • 30 dkg disznóhús,
  • 1 kg mangalicazsír,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 4 nagy vöröshagyma,
  • 1 teáskanál kömény,
  • 2 evőkanál só,
  • 2 dl víz,
  • 1 nagy csokor petrezselyem

 

"<yoastmark

 

A téli húspástétom recept elkészítése

 

A húst megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és a felolvasztott zsírba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a köményt, a vizet. Beletesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket és az ugyancsak megpucolt, vastagabb szeletekre vágott vöröshagymát.

Kis lángon, fedő alatt, gyöngyözve forraljuk kb. 5-6 órán keresztül. Időnként megkeverjük. Ha a hús már rostjaira esett szét, a főzést befejezzük.

A recept folytatását a Napmátka tűzhely oldalon olvashatják!

Itt szeretnénk ajánlani egy kis édességet!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.