Téli húspástétom

Hozzávalók, téli húspástétom

  • 30 dkg disznóhús,
  • 1 kg mangalicazsír,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 4 nagy vöröshagyma,
  • 1 teáskanál kömény,
  • 2 evőkanál só,
  • 2 dl víz,
  • 1 nagy csokor petrezselyem

 

"<yoastmark

 

A téli húspástétom recept elkészítése

 

A húst megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és a felolvasztott zsírba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a köményt, a vizet. Beletesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket és az ugyancsak megpucolt, vastagabb szeletekre vágott vöröshagymát.

Kis lángon, fedő alatt, gyöngyözve forraljuk kb. 5-6 órán keresztül. Időnként megkeverjük. Ha a hús már rostjaira esett szét, a főzést befejezzük.

A recept folytatását a Napmátka tűzhely oldalon olvashatják!

Itt szeretnénk ajánlani egy kis édességet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Téli húspástétom
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.