Tésztakéregben sült csirkemell, brokkolival

A tésztakéregben sült csirkemell, brokkolival recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 30 dkg vajastészta, só, bors, 30 dkg bacon, 30 dkg gomba, 1 fej brokkoli, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2 dl fehérbor

Tésztakéregben sült csirkemell, brokkolival

Tésztakéregben sült csirkemell, brokkolival

 

A tésztakéregben sült csirkemell, brokkolival recept elkészítése

 

Egy kis különlegesség mára, aminek a titka, lényege nem csak a tésztakéreg, hanem a remek mártás, amivel kínáljuk. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A csirkemellet kettévágom, sózom, elősütöm. Azért kell elősütni, mert csak kevés ideig lesz a sütőben és az csak arra elég, hogy a tészta megsüljön, a töltelék viszont már nem sülne át. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak. A gombát megtisztítom, darabolom. Olajat hevítek, pirítom a gombát, pici sót teszek rá. Közben felteszem a vizet forrni a brokkolihoz.

Kinyújtom a vajastésztát. A sült csirkére ráteszem a gombát, a tetejére a másik csirkemellet, majd körbetekerem baconnel. Az egészet ráteszem a vajastésztára, betakarom a tésztával, mintha egy bukta lenne. A tetejét tojással megkenem, és jöhet a sütés: 170 fokon 15 perc.

Amíg a tészta sül, elkészítem a mártást. A vajat felhevítem, lisztet adok hozzá, majd bort, vizet, sót, meg egy kicsi citromot. Egy csepp tejszín is kell bele, de tényleg csak egy csepp. A tányért mártással meglocsolom, mellé teszem csirkét, mellé pedig a brokkolit. Petrezselyemzölddel díszítem.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

 

Itt ajánlunk egy másik brokkolis receptet!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Tésztakéregben sült csirkemell, brokkolival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.