Töltött burgonya

A töltött burgonya hozzávalói

  • 4 db burgonya,
  • 8-10 dkg hurka (májas, véres),
  • 15 dkg bacon szalonna,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • 5 dkg zsír,
  • 20 dkg rumos birs,
  • 20 dkg savanyú káposzta,
  • napraforgómag,
  • tökmag

 

Töltött burgonya

Töltött burgonya

 

A töltött burgonya recept elkészítése

 

A kiválasztott, formás, nagy darab burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk, a közepét kivájjuk. Betöltött véres és májas hurkát felvágunk akkora darabokra, hogy a krumpliba beleférjen.Vékony baconszalonna-csíkokkal betekerjük. Egy jénai tálba vastag karikára vágott vöröshagymát teszünk, és ráhelyezzük a betöltött burgonyákat. Sütőbe helyezzük, s szép pirosra sütjük. Süthetünk vele együtt kolbászt is. Hurkához aktuális árat itt találnak.

Köretként savanyú káposztát készítünk: kevés olajon kockára vágott baconszalonnát üvegesre hevítünk, napraforgó magot és tökmagot teszünk rá, majd megpirítjuk. A savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk, és a szalonnás alapra tesszük. Átmelegítjük, kevés fehérborral ízesítjük. Figyeljünk rá, hogy szárazra pároljuk, ne álljon alatta se zsír, se szaft. Tehetünk rá csombort is.

Külön tálaljuk, a tetejét még megszórjuk napraforgómaggal, és megdíszítjük kaliforniai paprikakarikával, petrezselyemzölddel. Kínálhatunk hozzá rumos birset is.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött burgonya
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.