Töltött csirke, mazsolás rizzsel

Hozzávalók

1 egész csirke, 5 dkg rizs, 1 késhegynyi gyömbér, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál olaj, 1 db tojás, 1 evőkanál ételízesítő, 1 teáskanál currypor, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fekete bors, só

 

Töltött csirke, mazsolás rizzsel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Töltött csirke, mazsolás rizzsel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A töltött csirke, mazsolás rizzsel recept elkészítése

 

A csirkét kívül-belül kiöblítjük, majd lecsöpögtetjük. Belülről és kívülről is sóval bedörzsöljük. Az egész csirkéhez aktuális árat itt találnak.

Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és leszikkasztott rizst, majd a térfogatának megfelelő dupla mennyiségű forró vízzel leöntjük.

Belekeverjük a megtisztított és megmosott mazsolát, a gyömbért, a curryt, a zúzott fokhagymát, a borsot és az ételízesítőt. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg a levét elfövi.

Ha már nem nagyon forró, belekeverjük a kissé felvert tojást. Ezután az egészet beletöltjük a csirke hasába. Ami nem fér bele, azt a csirkecomb bőre alá töltjük.

A "meghízott" csirkét tepsibe tesszük. A megmaradt olajjal bekenjük a bőrét, és hideg sütőbe tesszük.

Csak ekkor gyújtjuk be a sütőt, és fokozatosan emeljük a lángot, nehogy a hirtelen hőtől képződő gőz szétrepessze a bőrét. Ha a szárnyas már megpirult, de a húsa még nem elég puha, a tepsire borítunk egy alufóliát, és tovább sütjük.

Egy másik csirkés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött csirke, mazsolás rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.