Töltött csirkecomb rozmaringgal

Hozzávalók, töltött csirkecomb rozmaringgal

4 db csirkecomb

frissen őrölt bors
0,5 dl olaj
2 db zsemle
4 db keményre főtt tojás
2 db tojás
1 szál hagyma
1 db paprika
4 szál rozmaring
zsemlemorzsa
6 dl víz
20 dkg kukoricadara
10 dkg főtt, szemes csemege kukorica

 

Töltött csirkecom rozmaringgal

Töltött csirkecomb rozmaringgal

 

A töltött csirkecomb rozmaringgal recept elkészítése

 

Töltsünk ma csirkecombot! Természetesen egy kicsit másképp, ahogyan azt már megszokhatták. Ma is lesz néhány apró ötlet a receptben! A megmosott csirkecombok alsó combcsontját kifilézzük, majd a bőrét az ujjainkkal fellazítjuk, és sózzuk, borsozzuk. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Következhet a csirkecomb töltése: a töltelékhez az áztatott, kicsavart zsemléket villával összetörjük, majd hozzáadjuk a megtisztított kicsi kockákra darabolt főtt tojásokat, a tojást, a szeletelt zöldhagymát, az aprított pritaminpaprikát, és sóval, borssal, az apróra vágott rozmaringgal fűszerezzük. Ezután jól összedolgozzuk, és annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy krémes tölteléket kapjunk.

Most habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele a csirkecombokat, olajozott tepsibe fektetjük, és megkenjük az olívaolajjal. A töltött csirkecombokat 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a körethez a forró vízbe, kevergetve beleöntjük a kukoricadarát, lassú tűzön sűrűre főzzük, közben sózzuk, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a lecsepegtetett csemegekukoricát. Még forrón, vízbe mártott két evőkanállal galuskákat formálunk belőle, tálaláskor tányérra tesszük, és melléfektetjük a szeletelt töltött csirkecombot.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kapott a rozmaringhoz, kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött csirkecomb rozmaringgal, kukoricagaluskákkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.