Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással

A töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással recept hozzávalói

  • 64 dkg csirkemell,
  • 4 szelet sonka,
  • 4 szelet edámi sajt,
  • 5 dkg színesbors,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg hagyma,
  • 1 dl pecsenyelé, só

 

Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással

Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással

 

A Mit főzzünk ma? műsorban azon igyekszünk, megmutassuk azt, hogyan képes akár egyetlen ötlet is új karakter adni egy-egy régi, jól bevált receptnek. Ezt a töltött csirkemellet most a mártás varázsolja át különlegessé, hiszen sonkával, sajttal biztos mindenki töltött már. Azért persze nem mindegy, milyen az a sajt, meg hát az sem, milyen az a mártás... Vágjunk bele!

 

A töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással recept elkészítése

 

A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. Csináljuk úgy, hogy a szelet sonkába belehajtjuk a szelet sajtot, és csak utána töltjük be a csirkemellbe: így biztos nem fog kifolyni a sajt sütés közben! A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral ízesíthetjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, leveles salátából köretet, majd borecettel és olívaolajjal bőven locsoljuk meg - és készen is vagyunk! Ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne hagyományosan, hanem így kóstolják meg!.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.