Töltött hátszín zöldfűszeres burgonyapürével

A töltött hátszín zöldfűszeres burgonyapürével recept hozzávalói

80 dkg hátszín, só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál mustár, 2 dkg vaj, 15 dkg friss paraj, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olaj, 3 dl tejszín

A körethez:

70 dkg tisztított burgonya, 3 dkg vaj, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 2 szál rozmaring, 0,5 csokor snidling

Töltött hátszín zöldfűszeres burgonyapürével

Töltött hátszín zöldfűszeres burgonyapürével

 

A töltött hátszín zöldfűszeres burgonyapürével recept elkészítése

 

Hátszín, természetesen egy kicsit másképp, ugyanis most nem csak úgy megsütjük, hanem megtöltjük. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A szokott módon kezdünk, a megtisztított hátszínt megmossuk, leszárítjuk, majd pedig egy hosszú pengéjű, éles késsel felszúrjuk. Sóval, borssal, a mustárral fűszerezzük. Természetesen érdemes a pácolást előző este elvégezni, mert így a fűszerek teljesen átjárják a hús rostjait. A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

Ezek után az olvasztott vajon megfuttatjuk a megmosott és leszárított friss parajt, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a zúzott fokhagymát, végül pedig  sóval, borssal ízesítjük.

Kihűtjük, majd megtöltjük vele a hátszínt, aminek a két végét hústűvel összetűzzük. Ezután a forró olajon minden oldalát megpirítjuk, majd tepsibe fektetve, 190 fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10-15 percet pihentetjük.

A visszamaradt szafthoz tejszínt öntünk, felforraljuk és sóval, borssal ízesítjük. A körethez a burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és sózott vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a vajat és sóval, borssal, végül pedig az aprított petrezselyemmel, a rozmaringgal, a snidlinggel fűszerezzük.

Tálaláskor a fűszeres burgonyapürét tányérra dresszírozzuk, mellé fektetjük a félujjnyi vastagra szelt töltött hátszínt, és körbelocsoljuk a mártással.

 

Egy másfajta hátszínreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.