Töltött kel szójaszósszal

A töltött kel szójaszósszal recept hozzávalói

4 evőkanál olaj, só, bors, 15 dkg darált borjú szűzpecsenye, 2 db hagyma, 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg vaj, szerecsendió, szójaszósz, 2 dl tejszín, 30 dkg burgonya, 60 dkg szűz, 4 db nagy levél kelkáposzta

Töltött kel szójaszósszal

Töltött kel szójaszósszal

 

A töltött kel különleges szósszal körítve recept elkészítése

 

Bár talán bonyolultnak hangzik, de könnyen és gyorsan elkészíthető ételről lesz szó.

A sertésszüzet sózom, kicsit hagyom állni a sóban, majd elősütöm. A káposztalevelet először leforrázom. Kolbásztölteléket készítek: a darált húsból, a hagymából, a gombából, amit lepirítok a vajban, és párolom. Utána hozzákeverem a húshoz, sózom, borsozom, őrölt szerecsendiót is szórok bele. Ezzel el is készült a töltelék. A sertés szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A leveleket megkenem a fenti töltelékkel, beleteszem a szüzet, és feltekerem. A sütőben 160 fokon készre sütöm. Közben a felöntőléből, a tejszínből és szójából készítek egy gyors szószt, és tálalom. Főtt burgonyát adok köretnek–, titka az egyszerűség.

A Mit főzzünk ma? recepttárában itt válogathat a különböző húsreceptek között. Reméljük, mindenki megtalálja a kedvérevaló receptet!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött kel különleges szósszal körítve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.