Töltött libanyak

Hozzávalók

  • só,
  • bors,
  • 10 dkg darált hús,
  • 2 db libabőr,
  • 5 dkg libamáj,
  • 1 db tojás,
  • fél csomag petrezselyem,
  • 1 db zsemle,
  • 5 dkg zsír (sertés),
  • 10 dkg répa (sárga),
  • 20 dkg kelbimbó,
  • 25 dkg burgonya,
  • 5 dkg hagyma,
  • 2 dkg paradicsompüré

 

Töltött libanyak

Töltött libanyak

 

A tejbe áztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majorannával, tojással.

A libamájdarabkákat akkor tesszük bele, amikor a töltelék egynemű. Óvatosan összekeverjük. A zöldségekből „ágyat” készítünk.

A libanyak bőrét összevarrjuk vagy összetűzzük, kanállal vagy habzsákkal megtöltjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra. Kevés vizet öntünk alá. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk, és 180 fokon szép pirosra sütjük.

Köretnek főtt karfiolt és rizs adunk hozzá.

 

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.