Hozzávalók
- só,
- bors,
- 10 dkg darált hús,
- 2 db libabőr,
- 5 dkg libamáj,
- 1 db tojás,
- fél csomag petrezselyem,
- 1 db zsemle,
- 5 dkg zsír (sertés),
- 10 dkg répa (sárga),
- 20 dkg kelbimbó,
- 25 dkg burgonya,
- 5 dkg hagyma,
- 2 dkg paradicsompüré

Töltött libanyak
A tejbe áztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majorannával, tojással.
A libamájdarabkákat akkor tesszük bele, amikor a töltelék egynemű. Óvatosan összekeverjük. A zöldségekből „ágyat” készítünk.
A libanyak bőrét összevarrjuk vagy összetűzzük, kanállal vagy habzsákkal megtöltjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra. Kevés vizet öntünk alá. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk, és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Köretnek főtt karfiolt és rizs adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!