Töltött libanyak

Hozzávalók, töltött libanyak

  • só,
  • bors,
  • 10 dkg darált hús,
  • 2 db libabőr,
  • 5 dkg libamáj,
  • 1 db tojás,
  • fél csomag petrezselyem,
  • 1 db zsemle,
  • 5 dkg sertészsír,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 20 dkg kelbimbó,
  • 25 dkg burgonya,
  • 5 dkg hagyma,
  • 2 dkg paradicsompüré

 

Töltött libanyak

Töltött libanyak

 

A töltött libanyak elkészítése

 

A tejbe áztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majorannával, tojással. A libamájdarabkákat akkor tesszük bele, amikor a töltelék egynemű. Óvatosan összekeverjük. A zöldségekből „ágyat” készítünk.

A libanyak bőrét összevarrjuk vagy összetűzzük, kanállal vagy habzsákkal megtöltjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra. Kevés vizet öntünk alá. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk, és 180 fokon szép pirosra sütjük. Köretnek főtt karfiolt és rizs adunk hozzá. A libanyakhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött libanyak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.