Töltött libanyak

A töltött libanyak recept hozzávalói

  • só,
  • bors,
  • 10 dkg darált hús,
  • 2 db libabőr,
  • 5 dkg libamáj,
  • 1 db tojás,
  • fél csomag petrezselyem,
  • 1 db zsemle,
  • 5 dkg sertészsír,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 20 dkg kelbimbó,
  • 25 dkg burgonya,
  • 5 dkg hagyma,
  • 2 dkg paradicsompüré
Töltött libanyak

Töltött libanyak

 

A töltött libanyak recept elkészítése

 

Mert ugye a nyak nem csak levesbe való, bár nincs jobb egy jó nyaklevesnél, mutatunk hát egy másik példát. Mivel hagyományos receptről van szó, ezúttal hagyományosan is készítjük. Nézzék is meg, hogyan, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a tejbe áztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majorannával, tojással. A libamájdarabkákat majd akkor tesszük bele, amikor a töltelék már egynemű. Óvatosan összekeverjük. A zöldségekből „ágyat” készítünk.

A libanyak bőrét összevarrjuk vagy összetűzzük, kanállal vagy habzsákkal megtöltjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra. Kevés vizet öntünk alá. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk, és 180 fokon szép pirosra sütjük. Köretnek főtt karfiolt és rizs adunk hozzá. A libanyakhoz aktuális árat itt találnak.

 

Egy remek sólet receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött libanyak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.