Töltött sertésdagadó lencsefőzelékkel

A töltött sertésdagadó lencsefőzelékkel recept hozzávalói

  • 20 dkg sertés darált hús,
  • 15 dkg pulykamáj,
  • 10 dkg sonka,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 5 dkg kaliforniai paprika,
  • 2 db kemény tojás,
  • só,
  • őrölt bors,
  • fél csomag petrezselyemzöld,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 2 db zsemle,
  • 5 dkg margarin,
  • sárgarépa,
  • 1 db nagyobb sertésdagadó,
  • lencsefőzelék,
  • tojás,
  • gomba
Töltött sertésdagadó lencsefőzelékkel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Töltött sertésdagadó lencsefőzelékkel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A töltött sertésdagadó lencsefőzelékkel recept elkészítése

 

Két remek recept egy receptbe összegyúrva. Töltött recept, főzelék recept, kell ennél több? Nézzék meg, hogyan készítettük, és készítsék el Önök is így!

Megformázzuk a dagadót, szépen körbevágjuk. A levágott húst megdaráljuk. A darált húst finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, áztatott zsömlével, tojással  összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockára vágott sonkát és a főtt, kemény tojást. A hagymából, a gombából és a sárgarépából zöldségágyat készítünk. A sertéshúshoz aktuális árat itt találnak.

Felszúrjuk a dagadót, kívül-belül megsózzuk. Egyenletesen megtöltjük, szép, mozaikos lesz. A szélét tűzdelőtűvel letűzzük, levarrjuk. Ráhelyezzük a töltött húst a zöldségágyra, és már mehet is a sütőbe. Állandóan locsolgatni kell. Közben elkészítjük a köretet, a lencsefőzeléket. A húst 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük, tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni.

 

Megnézne egy másik verziót is sertésdagadóra? Ha igen, itt a lehetőség, nézzék meg, hogyan készül egy kicsit másképp!

 

Szívesen válogatna még további húsreceptek között? Itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti, vannak csirkés, pulykás receptek, és persze marha és sertés is. Széles választék, kipróbált receptek - már csak Önre várnak, próbálja ki Ön is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031209)



Comments are closed.